Guitaristen Peter Green fra Fleetwood Mac død

Guitaristen Peter Green fra Fleetwood Mac død

Du er her

Fleetwood Mac starteren Peter Green er pludselig død. Swan Turton, en advokat, der handler på vegne af Peter Green's familie, sagde i en erklæring: ”Det er med stor tristhed, at Peter Green-familien meddeler hans død i weekenden,  han sov stille ind i sin  søvn

Peter Green, en indflydelsesrig bluesrockgitarist, fra Bethnal Green i det østlige London, dannede Fleetwood Mac med trommeslageren Mick Fleetwood i byen i 1967.

Han forlod bandet i 1970, da han kæmpede med psykiske problemer, før det blev en af ​​de mest solgte handlinger i rock med en anden line-up og efter at have skiftet fra blues til pop.
Green blev til sidst diagnosticeret med skizofreni og tilbragte tid på hospitaler, der gennemgik elektrokonvulsiv terapi i midten af ​​70'erne, da bandet, han hjalp med at starte, nød verdensomspændende succes.

Musikeren var blandt de otte medlemmer af bandet - sammen med Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan og Jeremy Spencer - som blev indført i Rock & Roll Hall of Fame i 1998.

Peter Green var en engelsk guitarist og sangskriver, og med gruppen Fleetwood Mac kom han i 1998 på Rock and Roll Hall od Fame. Han har skrevet flere hits til Fleetwood Mac. Et af de mest kendte er 'Black Magic Woman'. En sang, som mange andre musikere har taget til sig og lavet deres version af. Han skrev også det uforglemmelige instrument hit Albatross.  Der inkluderer en drømmende smuk elektrisk lead guitar spillet af Peter Green.

Peter Green har samarbejdet med mange kendte blues-artister herunder B.B. King og Eric Clapton, som begge har hyldet og rost hans talent. Den nu afdøde guitarist har også tidligere optrådt på flere lister over dygtige musikere. Herunder magasinet Rolling Stones liste for de 100 bedste guitarister nogensinde. Her blev Peter Green nummer 58. Magasinet Guitar Player har sat ham på listen over de 50 bedste guitarister nogensiden og kaldt ham et super naturtalent.

Den bedste plads på listen fik han dog af Mojo Magazine. De kårede ham til den 3 bedste guitarist nogensinde.

Tidligere i år optrådte kunstnere, herunder Fleetwood, Pink Floyd's David Gilmour, ZZ Tops Billy Gibbons og guitaristerne Jonny Lang og Andy Fairweather Low i London Palladium under en koncert, der fejrede Fleetwood Mac's første år og dets grundlægger Peter Green