Sådan starter du din egen neglesalon

Drømmer du om at arbejde kreativt med negledesign og samtidig være din egen chef? Så kan en neglesalon være vejen frem. Her får du en guide til, hvordan du kommer godt fra start med din egen neglesalon.

Forretningsplan

Inden du kaster dig ud i eventyreret, er det en god idé at lave en forretningsplan. Analyser markedet i dit lokalområde og find ud af, om der er basis for endnu en neglesalon. Lav budget over indtægter og udgifter og hav en plan for, hvordan salonen skal drives rent praktisk og markedsføres. Det gør overblikket meget lettere, når først salonen er i gang.

Salonindretning

Når lokalet er fundet, handler det om at indrette salonen optimalt. Negle har brug for godt lys, så sørg for masser af dagslys og lamper over arbejdsstationerne. Negleteknikere står meget op, så stole med god ergonomisk støtte er vigtige. Desuden skal der være el og ventilation til lamper til gelenegle og god udsugning.

Dertil kommer selve indretning med spejle, hylder, negleborde med indbygget lampe og andet inventar. Hav fokus på god hygiejne fx med affaldsspand med fodpedal. Og så må personlig stil og hyggefaktor selvfølgelig heller ikke glemmes med planter, billeder, farver og lignende.

Udstyr og produkter

Der skal bruges en del udstyr og produkter i en professionel neglesalon:

  • UV- og/eller LED lampe til gelenegle
  • El-værktøj til fræsning og slibning af negle
  • Bordlamper
  • Desinfektionsmidler
  • Engangsartikler som vat, vatpinde og slibeblokke
  • Diverse værktøj til manicure og negledesign
  • Basecoat, topcoat, neglelak i trendy farver og andet

Spørg gerne din negleleverandør til råds om opsætning og produkter. Nye negleprodukter kommer hele tiden på markedet, så det er vigtigt at følge med i udviklingen og udbygge sortimentet.

Kunder og markedsføring

For at skaffe kunder er synlighed og marketing altafgørende i starten. Opret en profil på sociale medier og del billeder af dine negledesigns og salonen. Lav evt. samarbejder med lokale forretninger om fælles markedsføring. Og så er mund-til-mund metoden effektiv: Tilbyd venner og bekendte at afprøve salonen og på den måde kan du få vigtige ambassadører.

Konklusion

Drømmen om at starte neglesalon kræver grundig forberedelse og hårdt arbejde. Men med den rette passion for negle og kreativt design, samt god forretningssans, kan det blive en spændende vej til at have sin egen virksomhed. Så kast dig ud i eventyret og sæt dit personlige præg på neglebranchen!